понеделник, 10 декември 2012 г.

Разследват екоминистъра Нона Караджова за конфликт на интереси

Разследват екоминистъра Нона Караджова за конфликт на интереси

МИНИСТЪР НОНА КАРАДЖОВА И КМЕТЪТ КОЛЬО МИЛЕВ ПОДПИСАХА ДОГОВОРА ЗА КРАЖБИТЕ ОТ ВОДНИЯ ЦИКЪЛ ОТ СЛИВЕН И КАК ДА СЕ КРАДЕ БЕЗ ДА СЕ РАЗБЕРЕ ОТ ПРИСЪСТВАЩИТЕ!!!



В знак на благодарност за КРАЖБИТЕ кметът Кольо Милев връчи на министър Караджова и зам.-министър Василева плакет и значка  за узаконяване кражбите от Община Сливен

Кмета Милев е внесъл в МОСВ два идейни проекти за кражби от  водните цикли на квартал „Речица” и с. Тополчане. Проектът за сливенския квартал е на стойност 17 млн. лева, а лъжите ще са същите който Лечков направи, а за с. Тополчане - 14 млн. лв., Десислава Танева ще се включи да помага.
Фирми който изпразват от Европейски програми доста парички, благодарение на кмета Кольо Милев, фирма „БИНДЕР” АД, Берко-93" , Билдинг, 'Водстрой- 98" , Якобсен-Митьо Керменския и Коста звяра!!! Прокуратурата сега трябва трябва да започне да ги проверява, но когато кмета на Банкет ги кани с него трудно ще се захвани!!!



 

Министърът на екологията Нона Караджова е разследвана по сигнал за конфликт на интереси, съобщи bTV.
Екоорганизации са сезирали Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, като сигналът срещу Караджова е, че е работила в полза на фирми при промените в Закона за управление на отпадъците.

Подозренията на еколозите са, че преди да стане министър, Нона Караджова е била свързана с три дружества, които по-късно започват да усвояват европари по Оперативна програма "Околна среда". Те бяха обявени публично още в края на септември.

Самата Нона Караджова определи сигнала като "долнопробна клевета" и бе категорична, че обвиненията идват от хора, засегнати от решения на МОСВ.

"През целия си живот съм работила в държавни институции, а в периода, в който съм била извън тях, съм работила в лично мое дружество, което няма нищо общо с цялата тая история. Долнопробни клевети, хора със засегнати интереси... Самата Комисия за конфликт на интереси може да провери в Търговския регистър и в НОИ кой ми е плащал през живота и да не занимават хората с глупости", бе коментарът на министъра.

Комисията ще излезе с решение след Нова година, тъй като трябва да бъде проверен голям обем от документи. Проверяват се всички доказателства по преписката.

В комисията е постъпил и втори сигнал срещу бившия енергиен министър Трайчо Трайков. Той обясни, че няма информация за естеството на сигнала и не е викан да дава обяснения.

В средата на август т.г. от комисията обявиха, че бившият министър е действал в частен интерес по време на мандата си 2009 - 2011 г.
Трайков е внесъл доклад и участвал в приемането на решение на Министерски съвет за предоставяне на концесия за добив на подземни богатства от находище "Балабана", разположено в землището на община Дулово, област Силистра в интерес на "Каолин"АД - в чийто капитал участва с 278 акции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар