четвъртък, 15 декември 2011 г.

Доказване на истината за купуването на гласове!!!

Скрита камера на TV7 на кого плати от ВМРО-НИЕ за разкриване начините за купуване на ромски гласове в Сливен!!!


Доброслав Иванов: "Постигнахме целта си"

http://www.vmro-nie.bg/index.php/2011-01-21-20-28-54/item/1484-sliven_fyhjyr67uyjtdy.html

 Прокуратуратата в Сливен се самосезира по репортажа на TV7 за купуване на ромски гласове в ромския квартал "Надежда" и започна проверка.
 
Районната прокуратурата в града се е самосезирала, с оглед изнесените данни от репортажа, за извършено престъпление от общ характер и предстои предварителна проверка по случая, обясниха представителите на държавното обвинение.
Разследването на телевизията показа как няколко ромски лидери обясняват пред съгласилия се предварително да участва в разследването кандидат-кмет от ВМРО-НИЕ Доброслав Иванов, че всеки от тях може да му осигури по 100 гласа.
Предварително екипът под прикритие на телевизията намира един лидер от квартала, който осигурява гласове, а на другия ден останалите сами откриват хората от TV7.
На предишните избори независимият кандидат Галин Кънчев получава най-много ромски гласове. Пред скритата камера ромите признават, че очакват да бъдат посетени и от Кънчев, и от кмета Лечков, и от кандидата от "Съюз за Сливен" Радостин Русев.
Доброслав Иванов разказа, че схемата е предварително да се дадат половината пари, от които 50% вземат тарторите


Районен съд Сливен отложи делото за клевета заведено от общинския съветник Радостин Русев срещу председателя на ВМРО – НИЕ Сливен Доброслав Иванов. Причината за отлагането стана неявяването на тъжителя Радостин Русев и адвокатът му Кирил Цуцов, които предварително бяха депозирали молба, от която става ясно, че са ангажирани по дело в друг съд. В съда днес не се яви и защитата на Иванов, адвокат Стелли Стефанова. Като причина за неявяването и бе посочен ангажимент пред Административен съд Бургас. Делото бе отложено за 21 февруари 2012 г.
Общинският съветник Радостин Русев в тъжбата си пред Районен съд настоява партийният лидер Доброслав Иванов да му заплати парично обезщетение от 100 хиляди лева за нанесени неимуществени вреди ведно със законната лихва. Повод за това искане е излъчен репортаж по TV7 на 4 октомври 2011 г., в който според тъжителя Русев Доброслав Иванов го е обвинил „в лобизъм и в разиграването на търг на гласове на избирателите и по-точно в купуване на гласове”. Към тъжбата на Русев е приложен и диск с копие на част от излъчения репортаж.

Сливенският районен съд призова кандидата за кмет на Сливен от ВЯРА МОРАЛ РОДОЛЮБИЕ ОТГОВОРНОСТ  НАЦИОНАЛЕН ИДЕАЛ ЗА ЕДИНСТВО ( ВМРО – НИЕ ) Доброслав Иванов
Първо клеветата не е заварено тежко престъпление-„само където губи избиратели”
Второ в предаването не бе разпространена никаква клевета, „а игра на показване кой е кадърен и кой не е в предизборната кампания
По същество няма осъществено престъпление, „само където му се намалиха гласовете и е с по-малко общински съветници от ЛЕЧКОФ”

Николай Бареков и ТV7 спечелиха награда за разследваща журналистика „Скрита камера” на медийния фестивал "Българската Европа",  „Пари има и за тези като ВМРО-НИЕ” вземат!!!


Доброслав Иванов
Уважаеми дами и господа, аз все още не намирам причина това дело да бъде третирано като дело от обществен интерес, в каквото се превърна след редица публикации, но ако се наложи скоро ще отговорим. Второ има една категория хора, включитилно г-н Русев, които са превърнали посещенията си в съда и прокуратурата в хоби.  „Когато разбереш за какво посещава съда и прокуратурата, тогава можи да казваш че е хоби!!!”  Сред тях е и един човек,”Този човек се казва Живко и не ги разделя на бели и  черни овце” който беше в нашата листа и на когото Радото помогна, явно повече, отколкото ние, и го използва като клин за рушене на нашата кампания.  „Живко не греши, а казва това което много други казват за взетите пари, и това все едно и също” Този човек ми довери, „Не ти се довери а каза какво се носи из града, че  пари си взел с този който беше с теб” Радото веднага след репортажа е започнал да разпространява слуха, че съм взел от ТВ 7 5 хиляди лева, без да съм нито взел, нито дал стотинка. Медията ме потърси като кандидат, за който се смята че няма да купува гласове (както е видно не съм в общинския съвет, където по скромното ми мнение некупувалите са единици). Не съм правилния адресат като обвиняем, защото аз дори не съм споменал името на г-н Русев, който е жалбоподателя в съда, в този репортаж. Цитирах други имена като казани от заснетите жители на "Надежда". Защо Радото не съди телевизията или Ромите? Този репортаж не бе планиран в нашата кампания. Потърси ме добър столичен разследващ журналист по препоръки. Този човек не е от тази телевизия, е чакараковеца от пловдивско не е сред любимите ми персонажи, нито ДПС, и Пеевски, като писаха някои. И не на последно място ми връчиха призовка като обвиняем във времето, в което дори според кьопавия избирателен кодекс имам имунитет, освен в случаите на заварено тежко престъпление. Нито едно от тези изречения не представлява лъжа или клевета, които са приоритет на други...
http://www.cross.bg/1256224


Ако някой се е припознал в предизборен финикийски лобизъм, проблемът си е негов. Що се отнася до размера на исканото от „Радото" обещетение в размера на 100 хиляди лева, то това ни се струва много евтино за такъв крупен работодател, бивш изпълнител на спрените отдавна европейски проекти и главен организатор на мимикриращо предизборно формирование, демонстриращо широки предизборни възможности с акцент върху курбана. Що се отнася до делото, то това не е първото политическо дело срещу нас и вярваме, че то ще отпадне, както се случи с подобно, образувано след предишните местни избори, казват още от ВМРО-НИЕ.
Обръщение към не признаващият се за скритата камера Добраслав, ще ме принуди да изкарам на показ факти ако се прави на герой като разследващ журналист с Иван Иванов!!!
Нека читателите да преценят-отворете линка и чуйте записа и презенете!
http://sedmica.sliven.net/index.php?id=52567


2 коментара:

  1. Коментарите са излишни, когато фактите говорят!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Виновните да си понесат последствията, и да спрят да ходят като ХАДЖИ по джамиите за просия, защото според "Корана" се................

      Изтриване